hemsidehuvud copy

Välkommen

Lite om mina produkter

Roligt att du hittat till min hemsida! Jag har haft den sedan 2011och ser hur antalet besökare hela tiden ökar.
Hoppas du hittar mycket att titta på, och kanske något att beställa. Har du frågor eller vill kommentera något är du välkommen att skriva!

Jag har färgat flamgarn i ganska många år nu, först sålde jag genom Konsthantverkshuset i Göteborg där jag var medlem på 90-talet, sedan fortsatte jag att sälja garnet själv i liten skala. Jag har varit på Hantverksmässan i Båstad nästan varje sommar med mina garner och sjalar. Jag har också varit med många gånger på Konsthantverkscentrums arrangemang bland annat i Trädgårdsföreningen under Kulturkalaset i Göteborg.

2010 bytte jag ut det konventionellt odlade bomullsgarnet mot ekologiskt, det tycker jag känns så bra! När jag lägger ner så mycket tid på färgningen och ni som stickar så mycket engagemang på stickningen då vill jag att också bomullen i garnet ska vara odlad och tillverkad på ett hållbart sätt.

Det är roligt att stå på marknad och träffa alla intresserade och händiga människor, men många har under årens lopp frågat efter andra möjligheter att köpa mina garner. Nu har jag också en nätbutik. Ni som träffat mej på marknader kommer att känna igen mina saker, alla andra hoppas jag ska bli nyfikna.

Lite om mej själv

Jag är utbildad textilkonstnär, tog masterexamen vid HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg 1989.

Jag har sedan 1990 en tjänst på GöteborgsOperans kostymavdelning, med färgeri och patinering. Där får jag stora möjligheter att utveckla och fördjupa mitt intresse för färgning både vad gäller tekniker och material. Det är spännande och stimulerande att vara en del i den stora operamaskineriet, vi är så många olika yrkeskategorier som alla samarbetar för att göra föreställningen möjlig.

Jag har samtidigt alltid haft min egen ateljé, där jag i första hand färgar och väver. Jag var medlem i Konsthantverkshuset i Göteborg 1991-2001, där visade jag mina vävar både i egen utställning och i samlingsutställningar. Jag är också medlem i VMT och har deltagit i deras samlingsutställningar.

Jag är ansluten till KIF/KRO.

flamfärgade garner på tork
flamgarn på gång